Razduživanje zaliha neposredno s prodajom u maloprodaju

Da biste robu razdužili iz veleprodajnog skladišta te neposredno razdužili zalihe s prodajom u maloprodaju, potrebno je otvoriti novu poslovnicu u modulu maloprodaja klikom na Poslovanje > Maloprodaja > Nova poslovnica.

Ukoliko nemate otvoren modul maloprodaje, to napravite na početnoj stranici klikom na ikonu čovječuljka  Licence, odaberete da želite uređivati licencu za računovodstveni servis ili organizaciju, kliknete Naprijed te stavite kvačicu na funkcionalnost maloprodaje i odaberete Ažuriraj paket.

Nakon toga otvorite novu poslovnicu i upišete potrebne podatke.

  • Vrsta: odaberite Maloprodaju – količinsku maloprodaju
  • Analitika: Unesite klikom na + novu analitiku, koju ćete odabirati na računima
  • Naziv: unesite naziv poslovnice
  • Mjesto: unesite u kojem se mjestu nalazi poslovnica
  • Neposredno razduživanje zaliha s prodajom: stavite kvačicu
  • Skladište za razduživanje: odaberite veleprodajno skladište s kojeg će se roba razduživati u maloprodaju.
  • Nakon što unesete sve podatke kliknite Spremi.

Potrebno se vratiti na listu dosadašnjih poslovnica u Poslovanje > Maloprodaja te potvrditi početno stanje te maloprodajne poslovnice.

 Ulaskom u tu poslovnicu prikazat će se zeleni predložak, kliknete na njega, zatim Potvrdi.

Unesite novi račun ulaskom u modul Poslovanje > Izlazni računi > Novo. Upišite sve podatke s računa, odaberite veleprodajno skladište i analitiku koju ste maloprije otvoriti za količinsku maloprodaju.

Nakon ispostavljanja program će javiti „Obavijest: odabrali ste analitiku koja predstavlja poveznicu s maloprodajom; zato se (veleprodajne) zalihe nisu razdužile.“ 

 

Neka Vas ne zabrinjava obavijest, program će svejedno napraviti svoj posao te to možete provjeriti ulaskom u maloprodaju gdje će se pripremiti prebacivanje robe iz veleprodaje u maloprodaju, zatim primka u maloprodaju i u konačnici prodaja.

U ovoj uputi