Početne postavke organizacije

U postavkama organizacije možemo uređivati postavke same organizacije, postavke dokumenata i na tom mjestu imamo mogućnost uvoza podataka. 

Početne postavke definira administrator pretplatnika pri otvaranju nove organizacije.

Pri otvaranju nove organizacije budite pažljivi jer određene podatke naknadno nije moguće ispravljati.

Podaci koje naknadno nije moguće promijeniti su:

  • vrsta organizacije (Tvrtka d.o.o. RRIF, Tvrtka d.o.o. RIF, Obrtnik RRIF, Obrtnik RIF, Neprofitna) jer se temeljem odabira vrste organizacije i kontnog plana prepiše kontni plan RIF ili RRIF (iz sustava ili s druge Vaše organizacije ako tako odaberete) 
    • više o odabiru vrste organizacije i kontnog plana možete pročitati na OVOM linku
  • godina početka poslovanja u Minimaxu jer će to biti tekuća poslovna godina u Minimaxu za koju će biti moguće unositi dokumente i knjiženja

Ostale postavke organizacije možete podesiti na Postavkama organizacije > Organizacija. Ako ste otvorili organizaciju Obrtnik, a radi se o paušalnom obrtniku, postavke također možete urediti na Postavkama organizacije prema OVOJ uputi.

Klikom na Uredi na postavkama organizacije možemo mijenjati Naziv, Adresu i ostale podatke organizacije. Možemo odrediti radi li se o malom poduzetniku, obrtniku koji je obveznik poreza na dobit ili srednjem/većem poduzeću.

Bitno je da popunimo i podatke vezane uz Poreznu upravu kojoj poduzeće pripada jer to utječe na module obračuna plaća, PDV-a i ostale iz kojih se pripremaju podaci za slanje na Poreznu.

Na postavkama organizacije moguće je urediti i definirati opće postavke vezane uz račune, zalihe, plaće i ostalo.

U ovoj uputi