Nepovezana izdavanja i izlazni računi u zalihama - oznaka na izdavanju i računu

U modulu zaliha alat Nepovezana izdavanja i izlazni računi služi nam kao svojevrsni pregled jesmo li za sva izdavanja izdali račune, i obratno, jesmo li rasteretili zalihe za sve izdane račune.

Klikom na Poslovanje > Zalihe > Alati > Nepovezana izdavanja i izlazni računi program prikaže sva izdavanja koja nisu bila kopirana u izlazni račun i sve račune koji nisu kopirani u izdavanje.

Na alatu je dodano polje preko kojeg je moguće izdavanja i račun označiti kao povezane. Ako neki promet želimo označiti povezanim, uključimo kvačicu na početku retka.

Na ovaj način korisnik ima mogućnost prilagoditi pregled sukladno stvarnim prometima, odnosno na ovaj je način moguće povezati izdavanja i račune u primjerima uvoza / prijenosa podataka iz drugih programa.

Ako želimo provjeriti koje smo promete na ovaj način, ručno označili kao povezane, uključimo kvačicu u polju Prikaži izdavanja i računa koji su ručno označeni kao povezani i kliknemo Nađi.

Ako primijetimo da smo neki promet pogrešno označili kao povezan, uklonimo kvačicu na retku prometa i promet označimo kao nepovezan.

Više o ovom alatu u zalihama pročitajte OVDJE.

U ovoj uputi