Minimax i rad od kuće

Minimax možete koristiti bilo gdje ako imate pristup internetu, uključujući i od kuće. Ako ćete programu pristupati s drugog računala, predlažemo da pravovremeno uredite postavke. 

Prijavljujem se s digitalnim certifikatom

Ako Minimaxu pristupate s digitalnim cetifikatom, predlažemo:

  • ako je moguće, na računalu kod kuće čim prije postavite digitalni certifikat. Potrebno ga je uvesti među "Osobne certifikate" (engl. personal).
  • ako to nije moguće, predlažemo da si kao sigurnosnu metodu odredite provjeru u dva koraka

Provjera u dva koraka

Ako se u Minimax prijavljujete metodom provjere u dva koraka, u tom slučaju nije potrebno dodatno ništa postavljati. Kad ćete se na drugom računalu htjeti prijaviti u Minimax, program će Vas tražiti da upišete sigurnosni kod koji ćete zaprimiti putem SMS poruke.

Preporučamo da si, u svakom slučaju, ispišete rezervne kodove pomoću kojih možete pristupiti programu u slučaju da ne primite kod putem SMS poruke.

Promjena prijave preko digitalnog certifikata na metodu provjere u dva koraka

  1. U Minimaxu kliknite na ikonu čovječuljka pa na Moj profil
  2. Odaberite Uredi osnovne podatke
  3. U dijelu Digitalni certifikat kliknite na iks na kraju retka. Time se obriše način prijave u Minimax s certifikatom. Ne obriše se digitalni certifikat koji je učitan, tako da ga kasnije ponovno možete odabrati za prijavu u program.
  4. Nakon toga, u dijelu Provjera u dva koraka kliknete omogući i slijedite korake. Potreban Vam je mobitel pomoću kojeg ćete se prijavljivati u Minimax. Za prijavu ćete zaprimiti sigurnosni kod putem SMS poruke.
  5. S tako podešenim postavkama u Minimax se možete prijaviti putem bilo kojeg računala. Morate, naravno, znati svoje korisničko ime i lozinku te uz sebe imati telefon koji ste naveli u postavkama.
U ovoj uputi