Dorade u modulu otvorenih stavki

Ispis IOS u stranoj novčanoj jedinici

U primjeru kada za neku stranku postoje otvorene stavke u stranoj novčanoj jedinici, na ispisu IOS prikazat će se i redak s podatkom o knjiženju u stranoj novčanoj jedinici uz rekapitulaciju po novčanim jedinicama.

Dodatno se prikaže i rekapitulacija ukupnog prometa zatvorenih stavki. Za knjiženja u domaćoj novčanoj jedinici prikaže se samo podatak o ukupnom prometu, a u primjeru kad ima knjiženja i zatvaranja u stranim novčanim jedinicama, prikazat će se rekapitulacija po kontima i novčanim jedinicama kao na gornjem primjeru.

Više o ispisu IOS pročitajte OVDJE.

Mogućnost pregledavanja i zatvorenih stavki pregledu otvorenih stavki

Na pregledu otvorenih stavki za stranku dodana je mogućnost odabira želimo li pregledavati samo otvorene stavke ili sve stavke (i zatvorene s informacijom o zatvaranju).

Klikom na podatak u polju Veza za plaćanje, prikazat će se knjiženje koje zatvara odabrano knjiženje.

Kako bi prikaz podataka bio što pregledniji, ne prikazuju se redovi na kojima je za UR nula u stupcu potražujemo niti redovi za IR na kojima je nula u stupcu dugujemo.

Ovaj pregled prikaže se i klikom na Otvorene stavke u šifrarniku stranaka.

Otkazivanje zatvaranja otvorenih stavki

U modulu otvorenih stavki dodana je funkcionalnost otkazivanja zatvaranja otvorenih stavki.

Klikom na polje Otkazivanje zatvaranja otvorenih stavki otvaraju se redovi na kojima se stavke predlažu grupirano prema vremenu zatvaranja, a u dijelu Vrijeme izvođenja zatvaranja moguće je ograničiti razdoblje unutar kojeg želimo pregledavati podatke ako se razlikuje od predloženog.

U primjeru masovnog zatvaranja stavki, pomoću ove funkcionalnosti moguće je kroz nekoliko koraka masovno otkazati prethodno formirana zatvaranja.

Detaljnije o ovoj funkcionalnosti pročitajte OVDJE.

U ovoj uputi