Uređivanje Pop-up blockera

U uputi je objašnjen način isključivanja blokiranja skočnih prozora u preglednicima Internet Explorer, Mozilla Firefox i Google Chrome.

Internet explorer

Otvorite preglednik Internet Explorer. Odaberite meni Tools/Alati > Pop-up Blocker/Blokator skočnih prozora > Turn Off Pop-up Blocker/Isključi blokadu skočnih prozora

 

Ako u pregledniku nije prikazana traka izbornika, desnim klikom na ikonu Postavke moguće je odabrati Menu bar/Traka izbornika kako bi se iste prikazale. 

Mozilla Firefox 

Otvorite preglednik Mozilla Firefox. Odaberite ikonu kotačića Options/Mogućnosti


U Options/Mogućnosti odaberite Privacy and security/Privatnost i sigurnost te u dijelu Permissions/Dopuštenja isključite kvačicu na polju Block pop-up windows/Blokiraj skočne prozore

Google Chrome

Otvorite preglednik Google Chrome. Klikom na ikonu tri točkice u desnom kutu odaberite Settings/Postavke

 

U prozoru odaberite Privatnost i sigurnost/Privacy and security, zatim odaberite Postavke web-lokacije/Site settings i u dijelu Skočni prozori i preusmjeravanja/Pop-ups and redirects omogućite skočne prozore.

 

Napomena:

Gore opisanim postupcima u potpunosti se isključuje blokada pop-up (skočnih) prozora.

Većina preglednika ima i opciju da Vam, kada ste na stranici koja pokušava otvoriti pop up prozor, bude javljeno porukom da stranica pokušava to napraviti te Vam se ponudi mogućnost da dodate iznimku za otvaranje pop up prozora jednokratno ili čak da jednim klikom dodate iznimku cijele stranice kako taj preglednik ne bi ubuduće blokirao pop up prozore s te internetske stranice.

Osim te automatske obavijesti, u postavkama pojedinog preglednika moguće je definirati stranice za koje želite dozvoliti skočne prozore, kao i one koje dalje želite blokirati, tako da možete na taj način definirati postavke.

Time Vam Minimax može bez problema otvarati pop up prozore s informacijama koje ste od njega zatražili, a još uvijek imate zaštitu od pop up prozora za ostale stranice.

U ovoj uputi