Otvaranje nove organizacije - novi redoslijed kod odabira vrste organizacije i kontnog plana

Budući da samo primijetili da sve češće dolazi do situacija da su organizacije greškom otvorene s RIF kontnim planom, promijenjen je redoslijed na padajućem izborniku kod odabira vrste organizacije i kontnog plana.

Budući da je RRIF kontni plan zastupljeniji i da smo primijetili da više računovodstvenih servisa radi na RRIF kontnom planu, sada je prva opcija Tvrtka RRIF pa Tvrtka RIF, zatim Obrtnik RRIF pa Obrtnik RIF.

Budući da je odabir vrste organizacije i kontnog plana konačan i jednom odabrani kontni plan nakon spremanja organizacije nije moguće promijeniti, nakon odabira vrste organizacije, dodatno se prikaže upozoravajuća obavijest kako bi se prije spremanja još jednom provjerio željeni odabir.

Korisnicima poduzetničkih licenci za odabir kontnog plana savjetujemo konzultiranje s računovodstvom, posebno ako se planirate povezati kroz Minimax. Za one koji se ne povezuju s računovodstvom u Minimaxu, odabir kontnog plana ne utječe na rad u programu i s te je strane odabir proizvoljan. U OVOJ uputi možete pročitati više o odabiru vrste organizacije i kontnog plana.

Ako se ipak dogodi da je odabran „pogrešan“ kontni plan, organizaciju s tim kontnim planom potrebno je obrisati i otvoriti novu. 

U ovoj uputi