Obračun usluga računovodstvenog servisa - dorada funkcionalnosti

S ciljem unaprjeđenja korisničkog iskustva s ovom smo verzijom doradili funkcionalnost obračuna usluga računovodstvenog servisa.

Prava korisnika za pregled i obradu obračuna usluga

Do sada je prava za obračun usluga računovodstvenog servisa imao samo administrator pretplatnika. Sada je omogućeno da administrator pretplatnika dodijeli prava do pregleda i obrade obračuna usluga i drugim korisnicima pretplatnika - korisnicima sa statusom računovođa.

Pretraga organizacija na pregledu obračuna usluga

Na pregledu obračuna usluga dodano je polje za pretragu organizacija.

Klikom na obračun usluga program na pregledu prikaže sve organizacije do kojih kao računovođa imamo pristup. Ako želimo provjeriti obračun za pojedinačnu organizaciju, upišemo naziv organizacije u predviđeno polje.

Dodatne usluge na obračunu usluga

Na obračunu dodatnih usluga dodano je polje za odabir artikla na kojem iz padajućeg izbornika biramo artikl. Program predlaže naziv, količinu, cijenu i popust ako je upisan, iz šifrarnika, odnosno iz cjenika obračuna usluga za odabranu organizaciju. Predložene podatke moguće je ručno urediti.

U slučaju promjene ili unosa novog artikla program će automatski dodati artikl na cjenik, odnosno ažurirati cjenik obračuna usluga pojedine organizacije.

Na polju za odabir korisnika program će po novom predlagati korisnika koji unosi obračun usluga, a odabirom iz padajućeg izbornika moguće ga je promijeniti.

Novi artikl Knjiženja poduzetnika

Na popisu usluga na obračunu s ovom je verzijom uklonjen artikl MPD - maloprodaja jer je modul maloprodaje udružen u modul zaliha.

Na popis artikala dodan je artikl Knjiženja poduzetnika gdje program bilježi knjiženja svih vrsti temeljnica koje je formirao poduzetnik. Ta funkcionalnost omogućava da računovođa, koji ta knjiženja pregledava, obračuna i uslugu pregledavanja knjiženja.


Ako tu uslugu ne želite obračunavati, dovoljno je isključiti kvačicu na popisu artikala.

Dnevnik knjiženja kao privitak računu

Na postavkama obračuna usluga dodali smo mogućnost da, uz račun, stranci pošaljete i dnevnik knjiženja kao svojevrsni izvještaj.

Ako na polju Dnevnik knjiženja kao privitak računu uključimo kvačicu, uz predložak računa pripremit će se i privitak s dnevnikom knjiženja po vrstama temeljnica za mjesec obračuna usluga.

Rekapitulacija po korisnicima

Na prikazu rekapitulacije po korisnicima uz popis odrađenih poslova, u prvom stupcu prikaže se i ostvareni prihod po pojedinom korisniku.

Više o obračunu usluga računovodstvenog servisa pogledajte OVDJE.

U ovoj uputi