Promjena licence s Maksi Računovodstvo na Poslovanje

Za razliku od „Maksi Računovodstva“ licence „poslovanja“ sadrže osnovne funkcionalnosti bez knjigovodstva i ograničeni su na vođenje poslovanja jedne organizacije.

Promjena licence s "Maksi računovodstva" na poslovanje

  1. Prvo trebamo ukloniti postojeću licencu za Maksi računovodstvo. Na ulaznoj stranici odaberemo Moj profil  i zatim Licence. Klikom na polje Trenutačne licence na retku za licencu Maksi računovodstvo kliknemo na crveni iks i zatim tipku U redu. Time smo obrisali licencu.
  2. Zatim kliknemo na Uređivanje licenci, odaberemo opciju „Želim uređivati licencu za organizaciju“ i odaberemo organizaciju za koju želimo voditi knjigovodstvo.
  3. Na sljedećem koraku ponudi nam se odabir licenci poslovanja, odaberemo željenu licencu, ukoliko je potrebno označimo dodatne funkcionalnosti i nastavimo s potvrdom odabira.
  4.  Klikom na tipku Potvrdi odabir promijeni se tj. aktivira odabrana licenca.

Dodavanje korisnika organizacije i određivanje prava

Na ulaznoj stranici kliknemo na Moj profil  > Korisnici. Na mjestu gdje smo dodani kao računovođa zapis obrišemo klikom na crveni iks te se klikom na Dodaj korisnika > dodaj suradnika ponovno dodamo kao korisnik sa statusom „poduzetnik".

Možemo unijeti proizvoljan broj korisnika, a istovremeno će organizaciji pristupati toliko korisnika koliko imamo licenci / istovremenih pristupa.

Svakom korisniku možemo odrediti prava, odnosno odrediti koje funkcionalnosti može odrađivati (unositi, uređivati, brisati), a koje može samo pregledavati.

Na pregledu prava svakog korisnika navedene su sve funkcionalnosti programa, ali će rad u modulima u programu biti ograničen odabranom licencom i funkcionalnostima koje ona obuhvaća.

U ovoj uputi