Promjena licence s Maksi Računovodstvo na Poslovanje

Za razliku od „Maksi Računovodstva“ paketi „poslovanja“ sadrže osnovne funkcionalnosti bez knjigovodstva i ograničeni su na vođenje poslovanja jedne organizacije.

Promjena licence s "Maksi računovodstva" na poslovanje

  1. Prvo trebamo ukloniti postojeću licencu za Maksi računovodstvo. Na ulaznoj stranici odaberemo izbornik Moj profil>  i zatim Licence. Klikom na polje Trenutačne licence odaberemo licencu Maksi računovodstvo, kliknemo na ikonu križića i zatim tipku Briši. Time smo obrisali licencu.


  2. Zatim kliknemo na tipku Uređivanje licenci, odaberemo opciju „Želim uređivati licencu za organizaciju“ i odaberemo organizaciju za koju želimo voditi knjigovodstvo.


  3. Na sljedećem koraku ponudi nam se odabir licenci "Mini računovodstvo", i paketa poslovanja ukoliko je potrebno označimo dodatne funkcionalnosti i nastavimo s potvrdom odabira.
  4.  Klikom na tipku „Potvrdi odabir“ promijeni se tj. aktivira odabrani paket.

Dodavanje korisnika organizacije i određivanje prava

U ulaznoj stranici kliknemo na izbornik Moj profil >  i na polje Korisnici. Na mjestu gdje smo dodani kao računovođa zapis maknemo te tipkom Dodaj korisnika pozovemo sebe kao novog korisnika sa statusom „poduzetnik“.

Možemo unijeti proizvoljan broj korisnika, a istovremeno će organizaciji pristupati toliko korisnika koliko imamo licenci.

Svakom korisniku odredimo koje funkcionalnosti odrađuje (unosi, uređuje, briše), koje može samo pregledavati i kojima uopće ne smije pristupati.

Na popisu svakog korisnika navedene su sve funkcionalnosti programa, ali će korisnik biti ograničen sa odabranim paketom.

U ovoj uputi