Kako da provjerim koje digitalne certifikate imam?

Ukoliko želite provjeriti koje digitalne certifikate imate u internet pregledniku slijedite upute koje su niže opisane.

Internet Explorer

  1. Kliknemo na ikonu Alati / Tools u gornjem desnom kutu (ili pritisnemo tipke ALT i X) i odaberemo Internet mogućnosti / Internet Options.
  2. Odaberemo prozor Sadržaj / Content i kliknemo na Certifikati / Certificates.
  3. U prozoru koji se otvori su u kartici Osobno / Personal na popisu prikazani digitalni certifikati koje imamo instalirane u pregledniku.

Ako na popisu nema ni jednog digitalnog certifikata tada pomoću tog preglednika ne možemo pristupati Minimaxu – trebamo dobiti digitalni certifikat (ako ga još nemamo) i instalirati ga na računalo.


Ako želimo ukloniti neki certifikat, onda ga označimo i kliknemo Ukloni / Remove.

Mozilla Firefox

  1. Kliknemo na ikonu Otvori izbornik i zatim odaberemo Mogućnosti / Settings.
  2. Odaberemo karticu Privatnost i sigurnost / Privacy and security i zatim Digitalni certifikati / Certificates i kliknemo na Pregled digitalnih certifikata / View Certificates.
  3. U prozoru koji se otvori u kartici su Vaši digitalni certifikati / Your Certificates na popisu prikazani digitalni certifikati koje imate instalirane u pregledniku.

Ako na popisu nema ni jednog digitalnog certifikata, tada pomoću tog preglednika ne možemo pristupati Minimaxu . Ako još nemate digitalni certifikat morate ga prvo dobiti. Ako već imate digitalni certifikat tada ga trebate uvesti / import u preglednik Mozilla Firefox.

 Google Chrome

  1. U alatnoj traci odaberemo Alati / Tools a zatim Postavke / Settings .
  2. U kartici koja se otvori na dnu stranice kliknemo Dodatno / Advanced.
  3. Preglednik prikaže dodatne postavke pod nazivom Privatnost i sigurnost / Privacy and security i odaberemo Upravljanje certifikatima / Security > Manage certificates.
  4. U prozoru koji se otvori u kartici Osobno /Personal na popisu su prikazani digitalni certifikati koje imamo u pregledniku. 

Ako na popisu nema ni jednog digitalnog certifikata s tim preglednikom ne možemo pristupiti Minimaxu – trebate dobiti digitalni certifikat (ako ga još nemate) i instalirati na računalo.

Svaki korisnik treba imati svoj digitalni certifikat.

Više informacije, upute o preuzimanju, instaliranju i ostale informacije možete naći na internet stranicama izdavatelja certifikata.

U ovoj uputi