Arhiviranje poslovnih godina - prijelaz u novu poslovnu godinu

U Minimaxu trenutno pripremamo mogućnost arhiviranja podataka za prethodne poslovne godine.

Kako bi se ta funkcionalnost mogla pravilno podesiti za korištenje, potrebno je u programu imati zaključene prethodne poslovne godine.

S instalacijom ove verzije instalirana je nadogradnja programa kojom na organizacijama koje imaju tekuću poslovnu godinu 2013., 2014. i 2015. nije moguće unositi podatke dok se ne formiraju prijelazi do poslovne godine 2019.

Sukladno obavijesti koju smo slali mailom, pretplatnici koji imaju računovodstvenu licencu prijelaz u novu poslovnu godinu mogu formirati u modulu Knjigovodstvo > Godišnje obrade prema OVOJ uputi.

Pretplatnicima koji imaju poduzetničku licencu i tekuću poslovnu godinu 2013., 2014. i 2015., a koji nam se nisu povratno javili da prijelaz formiramo mi za njih, prilikom unosa dokumenata program će prikazati obavijest da je potrebno napraviti prijelaz u novu poslovnu godinu što će biti omogućeno klikom na gumb Izvedi prijelaz u novu poslovnu godinu (neovisno o tome što nemaju knjigovodstvenu licencu).

U narednom razdoblju navedeno ograničenje će se proširivati i unos podataka postepeno će biti onemogućen za organizacije s tekućom poslovnom godinom 2016., 2017. te potom i 2018. 

Trenutno smo u procesu direktnog obavještavanja pretplatnika za organizacije kojima je tekuća poslovna godina 2013., 2014. i 2015. te ćemo na isti način nastaviti obavještavanje pretplatnika za organizacije kojima je tekuća poslovna godina 2016., 2017. i 2018.

Pretplatnike računovodstvenih licenci ovim putem ljubazno molimo da, neovisno o tome što s ovom verzijom ne ide ograničenje unosa za sve stare poslovne godine, krenu s provjerom podatka o tekućoj poslovnoj godini i na organizacijama sa starim poslovnim godinama (2013. - 2018.) formiraju prijelaze do poslovne godine 2019.

Kao i uvijek, ako imate dodatnih pitanja ili trebate pomoć, stojimo Vam na raspolaganju putem zahtjeva za pomoć.

U ovoj uputi