Prijelaz u novu poslovnu godinu za licence poslovanja

Uputa se odnosi na prijelaz u novu poslovnu godinu za licence poslovanja.

Zaključivanje poslovne godine

Prije prijelaza u novu poslovnu godinu potrebno je napraviti sljedeće:

Nakon toga, u modulu Knjigovodstvo moguće je formirati prijelaz na sljedeći način:

  1. Klikom na Knjigovodstvo odaberemo Godišnje obrade.
    Odabir opcije Godišnje obrade prikaže se samo ako su na organizaciji dodani samo korisnici sa statusom Poduzetnik. Ako korisnik sa statusom Računovođa ima pristup organizaciji, u tom slučaju godišnje obrade može formirati računovodstvo preko svog pristupa.
  2. Kliknemo na Izvedi prijelaz u poslovnu godinu.
  3. Program će prikazati obavijest da će biti izveden prijelaz u novu poslovnu godinu bez formiranja knjigovodstvenih postupaka. Kliknemo Potvrdi.

Klikom na Potvrdi program zaključi poslovnu godinu i formira prijelaz u novu poslovnu godinu pri čemu ne pripremi temeljnicu.

Važna napomena: ako u Minimaxu zatvarate račune preko izvoda, program neće dozvoliti formiranje neknjigovodstvenog prijelaza i prikazat će obavijest. Ako u programu niste povezani s računovodstvom koje može formirati godišnje obrade, za formiranje knjigovodstvenog prijelaza potrebno je ažurirati licencu na računovodstvenu (nakon toga možete vratiti licencu na poduzetničku ako vam druge funkcionalnosti nisu potrebne). Druga mogućnost je da prijelaz formiramo mi za vas, u tom je slučaju potrebno kontaktirati korisničku podršku putem zahtjeva za pomoć.

U ovoj uputi