Kako zajedno sa stornom JOPPD obrasca napraviti i ispravak isplatne liste

U situaciji ako za djelatnika morate raditi Ispravak isplatne liste i sukladno tome ispravak JOPPD obrasca, postupak je sljedeći.

  1. Na plaći odnosno originalnom JOPPD obrascu napravite storno obrasca klikom na Kopiraj u novi obrazac JOPPD za isti dan (storno i popravak) tako da dobijete storno datoteke. Tu datoteku spremite na računalo.

    Savjet: Ako nemate spremljen obrazac, savjetujemo i spremanje originalnog JOPPD obrasca na računalo jer će se prilikom ovog ispravka obrisati iz programa.

  2. Kad imate spremljene navedene datoteke, otkažete original JOPPD obrazac za koji je potrebno raditi ispravak te otkažete i pripadajući obračun plaće.
  3. Nakon otkazivanja obračuna plaće, klikom na Nazad pa na pojedinog djelatnika klikom na Uredi napravite potrebne ispravke (dodate / uklonite vrste isplate). 
    Imajte na umu da eventualne promjene s postavki djelatnika, koje su unesene nakon formiranja tog obračuna plaće, otkazivanjem obračuna neće automatski biti uzete u obzir. Ako je potrebno promijeniti podatke s postavki djelatnika koji utječu na obračun plaće, u tom je slučaju potrebno kliknuti na Osnovni podaci djelatnika i unijeti promjenu. Ta promjena odnosit će se samo na taj obračun plaće, a ako je riječ o promjeni koja i ubuduće treba biti uključena u obračune, nakon zaključivanja ove plaće potrebno je unijeti promjene na postavkama djelatnika u šifrarniku djelatnika
  4. Potom, klikom na "Plaće > JOPPD“ pronađete obrazac u predlošku (zelene boje) koji ste prethodno otkazali i kliknete „Uredi“.
  5. Odaberete obračun plaće na kojem ste radili ispravak i odgovarajuću vrstu ispisa. Također je potrebno unijeti početni redni broj na stranici B – tu unosite prvi sljedeći broj koji ide nakon zadnjeg s original obrasca (u ovom konkretnom primjeru je 3).

  6. Kad spremite unesene stavke i potvrdite JOPPD, imat ćete original, storno (ispravak) i dopunu obrasca zajedno s ispravnom isplatnom listom.

Ako želite napraviti samo ispravak JOPPD-a bez promjena na platnoj listi, OVDJE možete pogledati detaljnu uputu za storno i ispravak JOPPD obrasca.

U ovoj uputi