Prekid Ugovora o licenci

Pretplatnik licence (poduzetnik ili računovođa) može prekinuti Ugovor o licenci za upotrebu Minimaxa 30-dnevnim otkaznim rokom sukladno Općim uvjetima korištenja. Otkazni rok može biti i dulji od 30 dana ako korisnik tako definira prilikom otkazivanja ugovora. U periodu kada teče otkazno razdoblje, moguće je otkazati prekid ugovora o licenci ako ih bilo kojeg razloga dođe do promjene.

POZOR! Prije prekida ugovora obvezno arhivirajte sve podatke.

S datumom prekida, sukladno GDPR uredbi, nepovratno će se izbrisati podaci Vaših organizacija iz programa Minimax. Vraćanje podataka nakon toga datuma nije moguće!

Prekid ugovora o licenci

  1. Klikom na ikonu u gornjem desnom kutu pa na naziv pretplatnika, otvara se prozor s podacima pretplatnika, a postavljanjem miša na ikonu tri crtice s desne strane, prikaže se mogućnost Prekida Ugovora o licenci.
  2. Klikom na Prekid Ugovora o licenci program Vas vodi kroz četiri koraka prekida ugovora. 

Koraci prekida ugovora

  1.  korak: program Vas obavještava da ste pokrenuli postupak prekida Ugovora o licenci. Kliknite Naprijed.
  2. korak: potrebno je odabrati razlog prekida ugovora; kod nekih razloga obvezno je unijeti i kratak opis samog razloga prekida. Kliknite Naprijed.
  3. korak: potrebno je upisati datum prekida ugovora. Ugovor možete prekinuti bilo kojeg datuma koji je veći od minimalnog perioda od 30 dana koliko traje otkazno razdoblje (definirano u Općim uvjetima korištenja). Kliknite Naprijed.
  4. korak: potrebno je upisati kod kojim potvrđujete prekid Ugovora o licenci. Korisnici organizacije tom radnjom neće biti obrisani, već se oni moraju sami obrisati ako tako žele. Odaberete Potvrđujem prekid Ugovora o licenci i upotrebe Minimaxa.

Napomena: Tjedan dana prije isteka razdoblja prekida ugovora, administrator pretplatnika zaprimit će zadnju obavijest vezanu uz prekid preko e-pošte.

Otkazivanje prekida ugovora o licenci

Nakon što je aktiviran prekid ugovora, ako u međuvremenu dođe do promjene, administrator pretplatnika može u bilo kojem trenutku prije datuma prekida napraviti otkazivanje prekida ugovora o licenci

Tijekom otkaznog razdoblja u Minimaxu se uz gornji rub prikazuje obavijest o isteku ugovora i na tom je mjestu moguće otkazati prekid ugovora. 

  1. korak: na vrhu stranice odaberemo Otkaži prekid ugovora.
    Otkazivanje prekida moguće je pokrenuti i klikom na ikonu  pa na naziv pretplatnika i polje Otkaži prekid ugovora o licenci.
  2. korak: prepišemo kod koji program generira za ponovnu aktivaciju i odaberemo Potvrdi otkazivanje prekida ugovora. Ugovor odmah počinje ponovno vrijediti.

Obavijest računovođi o prekidu ugovora o licenci poduzetnika

Ako ugovor o licenci prekida poduzetnik koji program koristi kao samostalni pretplatnik i koji je računovođi omogućio pristup do organizacije, tada će se računovođi u Minimaxu prikazati obavijest koliko vremena još može pristupati do podataka poduzetnika prije trajnog brisanja iz sustava.

Prekid ugovora o licenci, kao i otkazivanje prekida može izvesti samo administrator pretplatnika (u ovom primjeru poduzetnik).

U ovoj uputi