Vrste licenci (paketa) Minimax

Broj licenci u Minimaxu znači broj istovremenih pristupa u Minimax od strane korisnika.

Vrsta licence određuje najveći opseg funkcionalnosti koje ima korisnik, a s pravima korisnika taj opseg možemo dodatno smanjiti.

Vrstu, broj licenci te korisnike  i njihova prava platitelj licenci može u bilo kojem trenutku sam promijeniti u programu Minimax.

Klikom na tipku  odaberemo Licence > Uređivanje licenci.

Licence MAKSI Računovodstvo

Maksi računovodstvo sadrži cijeli skup funkcionalnosti poslovanja i knjigovodstva s godišnjim obradama.

Ta licenca omogućuje vođenje neograničenog broja organizacija zato su primjerene za računovodstvene servise i organizacije ili pojedince koji vode knjigovodstvo za više organizacija.

Računovodstveni servisi koji imaju paket Maksi Računovodstvo sa svojim se klijentima mogu povezati tako da pristupaju i rade s istim podacima i dokumentima. Nema više fizičkog prijenosa dokumenata, a podaci se mogu prenositi i iz drugih programa – iz Internet trgovina, maloprodajnih podataka i slično.

Klijent ima pristup svim dokumentima, podacima i izvještajima o poslovanju u svakom trenutku, a može i (djelomično) unositi dokumente poslovanja (predračune, račune, putne naloge…) koje tada u računovodstvu knjigovodstveno obrade i brinu za cijeli knjigovodstveni dio.

Računovodstveni servisi koji imaju licencu Maksi Računovodstvo sa svojim klijentima mogu se povezati na dva načina:

Licence MINI Računovodstvo

Mini računovodstvo omogućuje vođenje poslovanja i knjigovodstva za jednu organizaciju. Ostale funkcionalnosti iste su kao i u paketu Maksi Računovodstvo.

I organizacije koje imaju licencu Mini računovodstvo mogu se povezati s vanjskim računovodstvenim servisom – kao pod licenca servisa ili kao samostalni platitelj koji omogućuje pristup podacima vanjskom knjigovodstvu (pogledaj gornju tablicu).

Licence MIKRO, MINI i MAKSI Poslovanje te licenca Izlazni računi

Minimax licence poduzetnicima omogućuju vođenje i nadzor nad poslovanjem povezivanjem s vanjskim računovodstvenim servisom koji ima licencu Maksi računovodstvo.

Paketi Poslovanje sadrže različit skup funkcionalnosti koje poduzetnik može sam obrađivati (unosi, uređivanja, brisanje).

Sve ostale funkcionalnosti koje kod pojedinog paketa nisu označene poduzetnik može pregledavati – u svakom slučaju ima nadzor nad cijelim poslovanjem i knjigovodstvom. Knjigovodstveni dio ne može uređivati ili brisati, za taj dio brine računovodstvo.

U ovoj uputi