Povezivanje izlaznog računa s maloprodajom

Otvorite maloprodajnu poslovnicu. Upute za otvaranje maloprodajne poslovnice pogledajte OVDJE.  Pripazite na odabir analitike koju ćete koristiti za tu poslovnicu jer ćete nju koristiti na računima te će program tako znati s koje maloprodajne poslovnice je potrebno izdati robu.

Na Poslovanje > Maloprodaja unesite početno stanje maloprodajne poslovnice i potvrdite ga kako bi mogli zaprimati i izdavati robu sa te poslovnice.

Nakon otvaranja maloprodajne poslovnice uđite u Poslovanje > Izlazni računi. Unesite sve stavke na računu te odaberite analitiku maloprodajne poslovnice. Analitiku odabiremo na padajućem izborniku kako je prikazano na slici. Analitika u ovom slučaju služi kao poveznica izlaznog računa i maloprodajne poslovnice. Kada smo odabrali analitiku koja je povezana sa maloprodajnom poslovnicom program će ispostavom računa razdužiti skladište poslovnice za artikle koji su navedeni na računu. 


Klikom na Ispostavi program će automatski razdužiti robu s maloprodajnog skladišta.

Nakon potvrđivanja možete dobiti sljedeću obavijest:

To znači da ste u postavkama organizacije (Postavke organizacije > Organizacija) stavili kvačicu kod Razduživanje zaliha neposredno s računom te program odmah nudi mogućnost uklanjanja robe s veleprodajnog skladišta.  S obzirom da kod ovog računa imate odabranu analitiku koja je poveznica sa maloprodajnom poslovnicom, program Vas obavještava da se u ovom slučaju veleprodajne zalihe nisu razdužile.

U ovoj uputi