Povezivanje izlaznog računa s maloprodajom

1. Otvaranje maloprodajne poslovnice. 
Upute za otvaranje maloprodajne poslovnice nalaze se OVDJE.  Pripazite na odabir analitike koju ćete koristiti za tu poslovnicu jer ćete nju koristiti na računima te će program tako znati s koje maloprodajne poslovnice je potrebno izdati robu.

Na Poslovanje > Maloprodaja unesemo početno stanje maloprodajne poslovnice i potvrdite ga kako bi mogli zaprimati i izdavati robu sa te poslovnice.

2. Poslovanje > Izlazni računi potrebno je unijeti sve stavke na računu te odabrati analitiku maloprodajne poslovnice. Analitiku odabiremo na padajućem izborniku kako je prikazano na slici. Analitika u ovom slučaju služi kao poveznica izlaznog računa i maloprodajne poslovnice. Kada smo odabrali analitiku koja je povezana sa maloprodajnom poslovnicom program će ispostavom računa razdužiti skladište poslovnice za artikle koji su navedeni na računu. 


3. Klikom na Ispostavi program će automatski razdužiti robu s maloprodajnog skladišta.

Nakon potvrđivanja može se prikazati sljedeća obavijest:

To znači da smo u postavkama organizacije (Postavke organizacije > Organizacija) stavili kvačicu kod Razduživanje zaliha neposredno s računom te program odmah nudi mogućnost uklanjanja robe s veleprodajnog skladišta.  S obzirom da kod ovog računa imamo odabranu analitiku koja je poveznica sa maloprodajnom poslovnicom, program nas obavještava da se u ovom slučaju veleprodajne zalihe nisu razdužile.

U ovoj uputi